nikogjayfanklub.dk

Oliver McEwan – Bassist


Han har spillet med bl.a. Thomas Buttenschön, Anna David, Brinck, Burhan G, X-Factor bandet, Christopher, Joey og Burhan G. Og så er han også på turné med Medina.

Hvilke artister/bands har du arbejdet/spillet sammen med?
En del forskellige i forskellige stilarter. Men af de lidt mere længerevarende samarbejder, kan nævnes:
Burhan G, Thomas Buttenschøn, X-Factor Bandet, udover selvfølgelig Medina og Nik & Jay, som jeg spiller med nu

Hvilke instrumenter spiller du på?
Mit hoved instrument er el-bas, og så spiller jeg også rigtig meget synth bas (keyboard bas). Udover det, spiller jeg også keyboards / klaver og synger baggrundsvokaler. Det er de ting jeg spiller i professionelle sammenhæng, men jeg spiller også lidt guitar.

Hvordan begyndte samarbejdet med Nik & Jay?
Jeg kender Jones tilbage fra da jeg spillede Grøn Koncert med Burhan i 2008, og han spillede med Nik & Jay. Da han så blev bedt om at finde en keyboard mand, anbefalede han mig. Så var jeg til møde med drengene, som imellemtiden havde forhørt sig hos Burhan, som åbenbart havde sagt gode ting, og så prøvede vi det af i øvelokalet, og fandt ud af at det virkede

Hvornår begyndte du at spille musik?
Jeg begyndte faktisk med at spille trommer, fordi min far, min bror, og min mosters daværende kæreste spillede trommer, og så tænkte jeg at det var vejen frem. Det var i 4 klasse tror jeg. Det gjorde jeg så ét år eller halvandet, før jeg begyndte at spille bas, og fandt ud af, at jeg synes det var rigtig sjovt. Så har jeg været inde og ude af band sammenhæng lige siden.

Hvilken Nik & Jay koncert har været den bedste indtil videre? Hvorfor?
Hmm, faktisk synes jeg at vi har været virkelig heldige med koncerterne indtil videre, og har haft mange rigtig gode. Men der er ét der stikker ud som værende ret specielt for mig. Jeg kan huske, at vi op til den første tour i 2010, var i øvelokalet i ret begrænset tid, og så havde vi faktisk et firma job før produktions dagene. Det job endte for mig op med at være virkelig fantastisk, både fordi at perioden havde været så intens og komprimeret, men også fordi at det var første gang jeg stod på scenen med drengene, og jeg kan huske meget tydeligt, at jeg under koncerten tænkte, at det her var noget helt andet end jeg havde været vandt til ! Det output de havde, var virkelig overvældende at stå på scenen med. Og det er det stadig.

Har du nogen musikalske forbilleder?
Ja mange. Jeg synes at det jeg får mest ud af, er at samle inspiration fra forskellige folk som er virkelig gode inden for hver deres område, eller til hver deres ting..
Af inspiration til min måde at spille bas på, kan nævnes Pino Palladino (el bas) og et amerikansk produktions team der hedder The Underdogs, hvor jeg har lyttet meget til én af de drenges måde at spille synth bas på. Udover dem er der for mange til at nævne, og kommer meget an på hvad jeg skal spille, arrangere eller skrive.